Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré
Medailónky z daniela so šípkovou omáčkou a zemiakovo-paštrnákovým pyré

Foto: luciak
Suroviny
500 ml | |
1 kg | |
1 l | |
3 PL | |
Postup:
- 1
Sviečkovú necháme 24 hodín odležať v zmesi vína, korenia a koreňovej zeleniny. Potom ho vyberieme (víno si odložíme, ak ho ešte chceme použiť do omáčky, zeleninu vyhodíme), prudko a krátko z každej strany opečieme, preložíme do vhodného pekáča a dáme dopiecť do rúry (180 stupňov) na zhruba pol hodiny - tento čas berte len orientačne, každá rúra pečie inak. Ide o to, aby mäso len "došlo", ale nevysušilo sa a vo vnútri ostalo šťavnaté.
- 2
Do výpeku z mäsa prilejeme vývar, pridáme šípkový džem, dochutíme trochou vína, ak treba aj citrónom, dosolíme a zahustíme maslom.
- 3
Medzitým si urobíme pyré: zemiaky s paštrnákom uvaríme, scedíme, pridáme maslo, sladkú smotanu, strúhaný muškátový oriešok a rozmixujeme. Podávame s mäsom, preliate šípkovou omáčkou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/medailonky-z-daniela-so-sipkovou-omackou-a-ze/44811-recept.html