Morčacie guľky v medovej omáčke
Morčacie guľky v medovej omáčke
Perfektná mäsová chuťovka na večierok alebo k telke.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
500 gmleté morčacie mäso
-
1 KLsoľ
-
0.5 KLmleté čierne korenie
-
120 gstrúhanka
-
50 mlvlažná voda
-
2 ksvajce
-
3 PLmed
-
3 PLparadajkový pretlak
-
3 PLvoda
-
0.5 KLčili vločky
-
trochusoľ
Postup:
-
1
Mäsko zmiešame so soľou, korením, strúhankou, vodou a vajíčkami. Rukou vypracujeme zmes na mäsové guľky.
-
2
Potom v navlhčených dlaniach formujeme malé guličky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Potom guličky pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 18 minút.
-
4
5 minút pred dopečením mäsových guliek, na panvici zahrejeme paradajkový pretlak, med, vodu, čili a štipku soli. Omáčku privedieme k varu a necháme na miernom ohni bublať.
-
5
Následne do nej prisypeme horúce guľky a všetko spolu zahrejeme asi 2 minútky.
-
6
Guličky aj s omáčkou rozložíme na tanier a do každej zapichneme špáradlo. A už len vychutnávame.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/8781/morcacie-gulky-v-medovej-omacke/