Ovarová - Obarová polievka s krúpami fotorecept
Ovarová polievka s krúpami fotorecept

Foto: kvakac
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil dosť, tak aj polievka ešte z neho vyšla.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
Na ovar: | |
750 g | |
500 g | |
1 ks | |
2 ks | |
8 strúčikov | |
5 ks | |
15 ks | |
3 ks | |
5 ks | |
Na polievku: | |
3 l | |
1 PL | |
1 ks | |
200 g | |
Postup:
- 1
Bravčové chvosty a všetko ostatné na ovar dáme do hrnca a varíme asi dve a pol hodiny, alebo do vtedy, aby mäso išlo ľahko obrať. Srdce a pečeň vytiahneme skôr. Ovar nesolíme.
- 2
Srdce a pečeň vytiahneme skôr, necháme vychladnúť a pokrájame. Krúpy umyjeme vo vode a pridáme k srdcu a pečeni.
- 3
Uvarené chvostíky necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme.
- 4
Dáme do hrnca. Pridáme krúpy, pečeň, srdce a zalejeme ovarom, ktorý prelejeme cez sitko. Osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút. Tak, aby boli krúpy uvarené.
- 5
Keď sú už krúpy mäkké, pridáme majorán a odstavíme zo sporáku.
- 6
Máme túto polievku veľmi radi. V takomto uplakanom počasí veľmi chutí.
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/ovarova-polievka-s-krupami-fotorecept/73471-recept.html