Domáca treska z kapra fotorecept
Domáca treska z kapra fotorecept

Foto: zuzika27
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 4 dcl | |
| 3 ks | |
| 5 ks | |
| 50 g | |
| 90 g | |
| 120 g | |
| 1 ks | |
| 400 g | |
| 250 g | |
| 2 kg | |
| 9 dcl | |
| 1 lyžica | |
| 1 lyžička |
Postup:
- 1
Z vody, octu, soli, bobkového listu a čierneho korenia si spravíme nálev. Privedieme do varu. Do nálevu vložíme rybu a varíme 15 min. Potom rybu odstavíme a necháme na chladnom mieste min. 24 hod. odstáť.

- 2
Rybu scedíme a oberieme od kosti. Nastrúhame si mrkvu, nakrájame kyslé uhorky a cibuľu - na menšie kúsky.

- 3
Pridáme ostatné ingrediencie. Soľ, horčicu a čierne korenie pridáme podľa chuti.

- 4
Všetko poriadne zmiešame a necháme odstáť min. 12 hod. - cez noc. A ráno už len čerstvý rožok a môžeme baštiť :) Vyšlo mi asi 2,5 kg tresky. Chutí fantasticky !

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-treska-z-kapra-fotorecept/48794-recept.html



