Domáca treska
Domáca treska
Foto: zlota1
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
500 - 600 g (treskovitých rýb) | |
1 ks | |
1 - 2 ks | |
2 - 3 PL | |
1 fľ. | |
1 kelímok | |
2 - 3 PL | |
Na nálev: | |
1500 ml | |
150 ml | |
3 - 4 ks | |
6 ks |
Postup:
- 1
Pripravíme si najskôr nálev,do hrnca dáme vodu,prilejeme ocot,pridáme korenie a bobkový list,varíme samostatne aspon 5 minút.Po tomto čase pridáme rozmrazené rybie filety,ja som robila z tresky tmavej,kúpila som v Lidli.Rybu varíme v náleve 15 minút.
- 2
Do druhého menšieho hrnčeka si nachystáme očistenú mrkvu,buď dve menšie,alebo jednu veľkú,povaríme v osolenej vode od bodu varu 4 minúty.Necháme spolu s rybou vychladnúť.
- 3
Rybu rotlačíme vydliškou,alebo rozmixujeme,ako sa Vám lepšie pozdáva.Treba dávať pozor na možný obsah kostí vo filetoch.K zmixovanej rybe pridáme nastrúhanú uvarenú mrkvu,nadrobno a najemno nakrájanú cibuľu,horčicu 2-3 PL,treba potom ochutnať,kyslosť si môžte takto zregulovať sami,jeden biely jogurt a majonézu,množstvo je tiež na Vás,dá sa regulovať podľa toho,akú hustú chcete tresku mať,jogurt možte samozrejme vynechať,ja si ho tam dávam kôli šetreniu žlčníka,je to trochu odľahčené.Dochutíme čiernym korením a soľou podľa chuti,a celú zmes ešte obohatíme 2-3 PL octu,tiež je na Vás koľko,ja som dala 3PL.
- 4
A teraz to najťažšie..Tresku odložíme na 24 hod do chladničky odpočívať,je to to najťažšie ze celého receptu,vydržať!!Chute sa ale spola a bude lepšia ako z obchodu!!Dobrú chuť Vám želám.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/domaca-treska/62049-recept.html