Zbožňujem sladko slané chute a najmä na mäse. Med a limetky idu neskutočne dokopy a chuť lososa v tejto kombinacii… čo Vam poviem. Doslova som ho “zožrala”.
Čo budeme potrebovať:
- 1 balenie lososa
- Šťava z 1/2 limetky/citróna
- 1 a 1/2 PL medu
- 1PL olivového oleja
- 1 pretlaceny strucik cesnaku
- Soľ, bylinky, korenie na ryby (všetko 1/2 čl)
Postup:
Trúbu si predhrejte na 200 stupňov. Lososa si umyte, ak ma kozu a prekáža Vam, odstráňte ju. Položte si lososa do zapekacej misy ktorú si potrite olejom, posoľte ho a pripravte si zalievku. V miske zmiesajte stavu z limetky či citróna, med, olej, cesnak, bylinky, korenie na ryby a týmto potrite lososa. Trosku ho podlejte vodou, pridajte 3 plátky masla ak máte radi sviežu chuť citróna, tak z druhej polovice šťavu a dajte piecť na cca 30 minút. Aby sa Vam vytvoril chrumkavý povrch, zapečte lososa ešte cca 10-15 minút.
Podávajte so zemiakmi či šalátom…