Ryba plnená hríbovou plnkou
Ryba plnená hríbovou plnkou
Ryba, väčšinou kapor, nesmel chýbať na štedrovečernom stole. Dostatok rôznych druhov jedlých húb zase poskytujú slovenské lesy. V kuchyni sa huby využívajú pod mäso, na praženicu, polievku, či omáčku. Huby vošli do našich tradícií aj ako sviatočný pokrm.
Suroviny:
Pstruh dúhový
Citrón
Maslo
Plnka:
Šampiňóny čerstvé, alebo iné huby
Cibuľa
Údená slaninka
Strúhanka
Petržlenová vňať, čerstvý tymian
Soľ, rasca celá, čierne korenie - mleté
Postup:
Pstruha umyte, osušte, osoľte aj zvnútra, naplňte plnkou a dajte na pekáč alebo zapekaciu misu. Plnku, ktorá zostane dajte popri rybe. Pstruha aj plnku pokvapkajte citrónom, na pstruha dajte kúsky masla a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút. Potom môžete zvýšiť teplotu a piecť ešte 5 minút. Podávajte s varenými alebo pečenými zemiakmi.
Zdroj: https://tamaramikova.estranky.sk/clanky/recepty/ryba-plnena-hribovou-plnkou.html