Slivková marináda na kuracie prsia
Slivková marináda na kuracie prsia
Letné grilovačky a opekačky sú tu a preto si treba prisvojiť aj nové recepty. Nie je nič lepšie ako si v letný večer spolu s rodinou a priateľmi grilovať pri západe slnka. K takejto dokonalej idylke však patria aj dokonalé recepty. Jedným z nich je recept na úžasnú slivkovú marinádu, ktorú si jednoducho pripravíte na vaše grilované mäsko. Samozrejme základom sú slivky, ktoré dodajú marináde sladkú a výraznú chuť.
Na marinádu budeme potrebovať:
- 2 kg sliviek
- 2-3 ks chilli papričiek
- 20 g kari
- 2-3 lyžičky mletej červenej papričky
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 lyžicu olivového oleja
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- 8 lyžíc medu alebo cukru
- štipku škorice
Postup:
- Z umytých sliviek odstráňte kôstku. Cesnak očistite a z chilli papričiek odstráňte semená so stonkou. Všetky tri prísady zmiešajte dokopy a následne pridajte cukor, soľ, škoricu, kari a korenie. Takto pripravenú zmes teraz môžete nechať variť. Zmes varte približne 30 minút.
- Hotovú omáčku, ktorú hneď nepoužijete si nalejte do sklenených pohárov a nechajte zasterilizovať. Kuracie prsia si naporcujte a nechajte ich odležať približne hodinu v marináde. Po hodine môžete kuracie prsia pokojne grilovať. Dobrú chuť!
Zdroj: https://receptik.interez.sk/recept/slivkova-marinada-na-kuracie-prsia/