Černicová omáčka
Peter Varga
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021
šéfkuchár a spolumajiteľ bistra Bienvenue v Bratislave, 15. októbra 2021
Suroviny:
1 | pomaranč |
štipka |
škorice
|
1 PL | med |
tuk z kačky
|
|
50 g | |
1 PL | |
100 ml | |
Postup:
-
Na panvicu s vypečeným tukom z kačacích pŕs pridáme 1 lyžicu cukru a lyžicu medu. Necháme rozpustiť, podlejeme vínom, pridáme 50 g černíc,šťavu z pomaranča,štipku škorice a povaríme asi 5–10 minút na hustejšiu omáčku.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsia-s-cernicovou-omackou/81209-recept.html
upravené: va-pe