Madeirská omáčka k mäsu
25. 11. 2022
Madeirská omáčka k mäsu
Zdroj: najkucharka
3
porcie
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
5 dl
hovädzí vývar
10 g
cibuľa
30 g
huby
10 g
petržlenová vňať
30 g
maslo
40 g
hladká múka
1 dl
dezertné červené víno
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, worcestrová omáčka
Postup:
1.
Na maslo dáme pokrájané huby, pokrájanú vňať a cibuľu. Všetko opražíme, zaprášime múkou, podlejeme vývarom a trochu povaríme.
2.
Omáčku precedíme, prilejeme víno, osolíme, okoreníme, pridáme niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky a za stáleho šľahania povaríme.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/37645/madeirska-omacka-k-masu/