Višňovo čokoládová omáčka s jelením karé
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou fotorecept
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny:
800–900 g | |
500–600 g (mrkva, petržlen, zeler) | |
1-2 ks menšia | |
100-200 ml | |
200 g (bez kôstok) | |
500 ml | |
100 g | |
100 g | |
200 ml | |
150 g |
Postup:
- 1
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Opečieme na prudkom plameni pár minút, podlejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme domäkka.
- 2
Potom pridáme polovicu višňového kompótu, prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, kým nevznikne hustá omáčka, dochutíme soľou, korením a mletými borievkami.
- 3
Na panvici rozpálime olej a maslo a pridáme nasolené a okorenené steaky, ktoré sme pripravili z jelenieho karé (4–5 porcií). Opekáme sprudka 2 minúty z každej strany. Potom pomaly dopekáme na otvorenej panvici na miernejšom plameni ďalšie 3 minúty podľa hrúbky steaku. Steak po dokončení môžeme ešte prekrojiť na 3–4 plátky.
- 4
Na tanier dáme pripravenú omáčku, na ktorú poukladáme plátky mäsa, a prelejeme horkou čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske nad parou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-kare-s-visnovo-cokoladovou-omackou-/78624-recept.html