Pagáčiky s medvedím cesnakom
Pagáčiky s medvedím cesnakom

Foto: svetlusb
Každý rok chodíme s manželom na medvedí cesnak, z ktorého robím rôzne recepty, pestá či tinktúry.
na 200 °C
Suroviny:
| 500 g | |
| 42 g | |
| 1/2 KL | |
| 150 g | |
| 1 ks | |
| 250 g | |
| 250 g | |
| 4 KL | |
| Na potretie: | |
| 1 ks | |
| Na posypanie: | |
Postup:
- 1
Do vlažného mlieka pridáme pol lyžičky kryštálového cukru a rozmrvené droždie. Necháme vzísť kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknutú Heru a tvaroh. V kyslej smotane vymiešame vajce.
- 2
Do múky pridáme kvások, kyslú smotanu, soľ. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme postáť cca 1 hodinu.
- 3
Cesto dáme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na cca hrúbku 2 cm, posypeme nasekaným medvedím cesnakom (podľa chuti), cesto preložíme na tretinu a následne na polovicu. Necháme postáť cca 10 minút, znovu vyvaľkáme a znovu posypeme medvedím cesnakom a preložíme. Počkáme 10 minút a znovu vyvaľkáme, preložíme. Poslednýkrát vyvaľkáme na hrúbku cca 2 cm a vykrajujeme kolieska, poprípade krájame kocky, každý podľa svojej chuti.
- 4
Vykrojené pagáčiky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a posypeme čímkoľvek podľa chuti. Tentokrát som dala sezam, ale väčšinou máme radšej rascu ;)
- 5
Pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Garantujem, že zmiznú okamžite! Dobrú chuť.

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pagaciky-s-medvedim-cesnakom-/76624-recept.html
