Dusené jahňacie pliecko na zelenine a víne
Dusené jahňacie pliecko na zelenine a víne
Delikátny obed, ktorý poteší každého gurmána.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
1 ksjahňacie plece
-
1 kspór
-
3 ksmrkva
-
5 ksväčšie zemiaky
-
3 strúčikycesnak
-
3 PLrastlinný olej
-
3 dlčervené víno
-
1 vetvičkarozmarín
-
0.5 litrahovädzí vývar
-
podľa chutisoľ, korenie,
Postup:
-
1
Mäsko si nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Necháme odležať.
-
2
Medzitým si očistíme a nakrájame zeleninu – mrkvu, pór (kolieska), zemiaky (väčšie kocky) a cesnak na tenké plátky.
-
3
V hlbšej rajnici rozpálime olej a mäsko na ňom sprudka opečieme z oboch strán, tak aby sa zatiahlo a vytiahneme ho. Do výpeku pridáme pór, mrkvu, cesnak a nasekaný rozmarín a restujeme asi 3 minútky. Zeleninu zalejeme vínkom a necháme zredukovať približne na polovicu. Stiahneme plameň, pridáme mäsko a dolejeme vývarom. Vývaru pridáme len toľko aby mäso nebolo úplne ponorené, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom plameni dusiť cca hodinu (kým mäsko nezmäkne).
-
4
Potom dolejeme zvyšok vývaru, pridáme zemiaky a ešte spolu povaríme cca 20 minút.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6620/dusene-jahnacie-pliecko-na-zelenine-a-vine/