Jahňacia roláda s omeletou a nakladanými uhorkami
Jahňacia roláda s omeletou a nakladanými uhorkami
Krásne jednoduchá roládka z jahňacieho mäska, plnená syrovou omeletou a sladko-kyslou uhorkou.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
800 gjahňací krk
-
5 ksvajce
-
2 PLrastlinný olej
-
150 gementál
-
3 ksväčšie sterilizované uhorky
-
3 PLplnotučná horčica
-
3 strúčikycesnak
-
podľa chutisoľ, korenie,
Postup:
-
1
Rúru rozohrejeme na 170 °C.
-
2
Jahňacie odblaníme a nakrojíme na rovnomerný plát. Jemne naklepeme a z jednej strany potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a zasypeme najemno nakrájaným cesnakom.
-
3
Pripravíme si omeletu. Vo väčšej panvici rozohrejeme na strednom plameni olej. Vajíčka rozšľaháme so štipkou soli a korenia. Opečieme z jednej strany a pridáme nastrúhaný ementál. Vložíme pod gril na 3 minúty a opečieme aj zhora.
-
4
Omeletu rozrežeme pozdĺžne na tri časti a rozložíme na povrch mäsa. Uhorky nakrájame pozdĺžne na plátky a uložíme na okrej rolády. Mäso zavinieme do rolády a dobre zabalíme do alobalu. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme 50 minút až hodinu.
-
5
Podávame s čerstvým šalátom a pečivom.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6621/jahnacia-rolada-s-omeletou-a-nakladanymi-uhorkami/