Pečené jahňacie stehno na cesnaku a rozmaríne
Pečené jahňacie stehno na cesnaku a rozmaríne
Krásne voňavé mäsko a zelenina v jednom pekáči.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
1 ksjahňacie stehno s kosťou
-
10 strúčikovcesnak
-
5 PLrastlinný olej
-
3 vetvičkyrozmarín
-
3 dlzeleninový vývar (bujón)
-
podľa chutisoľ, korenie,
-
5 ksmenšie zemiaky
-
10 ksmalé karotky
-
2 ksčervená cibuľa
-
1 ksveľký sladký zemiak
-
10 ksveľký sladký zemiak
Postup:
-
1
Rúru rozohrejeme na 180 °C.
-
2
Stehno umyjeme a osušíme. Strúčiky cesnaku pozdĺžne rozpolíme a mäso nimi husto prešpikujeme. Ku každému cesnaku zapichnem aj zopár lístkov rozmarínu. Potom mäsko preložíme na veľký plech, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Zvyšný cesnak a rozmarín vložíme na plech a celé podlejeme vývarom. Dáme piecť na cca 2 hodiny a mäsko pravidelne polievame vývarom a výpekom.
-
3
Medzitým si očistíme zeleninu a nakrájame ju podľa ľubovôle. Zeleninku pridáme k mäsku zhruba hodinku pred dopečením.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/6619/pecene-jahnacie-stehno-na-cesnaku-a-rozmarine/