Diviačie stehno s malinami
Diviačie stehno s malinami
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 3. apríla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny:
1,5 - 2 kg | |
20 g | |
10 g | |
0,5 l | |
30 g (tymian, rozmarín, petržlenová vňať) | |
20 g | |
5 g | |
3 dl | |
100-200 g | |
2 KL | |
30 g | |
Postup:
- 1
Stehno na noc vložíme do marinády (olej, soľ, korenie, bylinky, 1 dl červeného vína, borievky). Na druhý deň mäso z marinády vyberieme, orestujeme zo všetkých strán, aby sa povrch mäsa uzavrel, vložíme do pekáča aj so zvyškom marinády.
- 2
Prikryjeme alobalom a pečieme pri 180 stupňoch 40 minút. Počas pečenia mäso kontrolujeme, obraciame, podlievame. Ak máme kuchynský teplomer, teplota mäsa by mala byť 45–50 stupňov a farba mäsa ružová. Ak chceme mäso prepečené, pečenie predĺžime aspoň o 15 minút.
- 3
Omáčka: na masle orestujeme šalotku, bobkový list, klinčeky, tymian, zalejeme vínom. Pridáme čerstvé alebo zavárané maliny a varíme do zhustnutia. Hustú zmes, ktorá vznikne, prepasírujeme cez sitko do druhého hrnca. Pridáme vývar a opäť varíme, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu objemu. Pridáme džem, počkáme, kým sa nerozpustí, a nakoniec plátok masla na zjemnenie.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/diviacie-stehno-s-malinami/15768-recept.html