Diviak na víne so slivkami
Diviak na víne so slivkami
mesačník Varecha, 30. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny:
600 g (pliecko) | |
100 g | |
2 ks | |
2 ks | |
1 ks | |
2 ks | |
1/2 ČL | |
1/2 ČL | |
3 strúčiky | |
250 ml | |
10 ks | |
2 PL |
Postup:
- 1
V hrnci na oleji restujeme mäso nakrájané na kocky a slaninu. Ochutíme soľou. Orestované mäso vyberieme a do hrnca pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Opekáme päť minút.
- 2
Potom do hrnca vrátime mäso. Pridáme koreniny, celé strúčiky cesnaku a zalejeme červeným vínom a horúcim hovädzím vývarom (mäso musí byť ponorené).
- 3
Ochutíme čerstvým rozmarínom a varíme 5 minút. Hrniec prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút.
- 4
Potom k mäsu pridáme rozpolené slivky, vrátime do rúry a pečieme bez pokrievky, kým mäso nezmäkne.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/diviak-na-vine-so-slivkami/83893-recept.html