Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou a jalovcom
Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 25. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny:
1 kg (stehno alebo plece) | |
2 ks menšia | |
150 g | |
150 g | |
200 ml | |
200 g | |
2-3 vetvičky | |
150 ml | |
podľa potreby (alebo voda) |
Postup:
- 1
Divinu nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme.
- 2
Potom pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a miešame, kým zmes nepustí vlastnú šťavu. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak s vínom, podlejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni dusíme domäkka. Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú podlievame a hrniec neprikrývame.
- 3
Domäkka udusené a mierne zredukované ragú dochutíme soľou. Môžeme servírovať s cestovinami, maslovými haluškami alebo chlebom.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/divinove-ragu-na-cervenom-vine-s-korenovou-ze/78626-recept.html