Jelení guláš na pive
Jelení guláš na pive
Na 4 porcie
700 g jelenieho (sika) mäsa (krk, bok alebo hruď)
500 g cibule
3 strúčiky cesnaku
1 mrkva
1/2 zeleru
150 g hlivy ustricovej
bravčová masť na opekanie
1 lyžička drvenej rasce
1 lyžička mletej papriky
300 ml tmavého piva
soľ podľa chuti
mleté korenie podľa chuti
10 malých papričiek
1 pohárik sklenených cibuliek
štipka majoránu
štipka ligurčeka
štipka rozmarínu
2 zemiaky
1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na klinky, cesnak na plátky, koreňovú zeleninu na malé kocky a hlivu na väčšie kúsky.
2. Na rozpálenej masti opečieme cibuľu s cesnakom, koreňovou zeleninou a drvenou rascou dozlata, pridáme mäso, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, podlejeme polovicou piva a dolejeme vodou, aby bolo mäso schované. Osolíme, okoreníme a varíme takmer domäkka asi 60 minút.
3. Pred koncom varenia pridáme na kúsky nakrájanú hlivu, papriky, nakladané cibuľky, podlejeme zvyškom piva a varíme spolu s majoránom, ligurčekom, rozmarínom a nastrúhanými zemiakmi domäkka. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Jelení guláš môžeme podávať napríklad s opečenými zemiakovými haluškami.
Dĺžka prípravy: 90 minút
1 porcia obsahuje 1 415 kJ/338 kcal
Zdroj: https://svetevity.sk/magazin/recepty-a-tipy/2000593-uvarte-priatelom-ten-najlepsi-gulas-tri-rozne-recepty-jeden-vysledok-dokonala-chut