Jelenie mäso na hríboch
26. 12. 2022
Jelenie mäso na hríboch

Zdroj: avodamok
3
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
jelenie stehno
4 štipky
soľ
1 dl
koňak
3 ks
jalovec
80 g
údená slanina
2 dl
červené víno
3 PL
rastlinný olej
2 štipky
tymian
1 hrsť
hríby
1,5 dl
mäsový vývar
Postup:
1.
MARINADA - 3 lyžice oleja, 1dl koňaku, tymian, bobkový list, korenie, soľ, jalovec - trocha ho podrvíme a zmiešame všetko dokopy.
2.
Mäso pokrájame na kocky a dáme do marinády. Necháme cez noc na chladnom mieste. Na druhý deň necháme mäso odkvapkať.
3.
Slaninu nakrájame na kocky opražíme, pridáme nakrájanú cibuľu, mäso, opečieme. Podlejeme vývarom asi deci a pol, dusíme do mäkka. Keď je mäso takmer mäkké podlejeme ho červeným vínom a zvyšnou marinádou, môže pridať hríby (čerstvé alebo z mrazené).
4.
Podľa chuti ešte dochutíme a dovaríme do mäkka. Podávame s ryžou, knedľou, haluškami, cestovinou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/6166/jelenie-maso-na-hriboch/