Jelenie mäso pečené na víne
19. 10. 2022
Jelenie mäso pečené na víne

Zdroj: kuchtik1
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
1/2 kg
jelenie mäso
50 g
masť
1 ks
cibuľa
30 g
údená slanina
10 g
cukor
100 g
koreňová zelenina
1 dl
červené víno
20 g
hladká múka
trochu
citrónová kôra
trochu
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
Postup:
1.
Umyté mäso prešpikujeme údenou slaninou v smere vláken. Opečieme ho na masti, pridáme cukor, postrúhanú očistenú zeleninu, pokrájanú cibuľu, 1/4 kôry z citróna, čierne korenie, posolíme a spolu opražíme. Podlejeme vodou a prikryté dusíme.
2.
Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme víno a povaríme. Nakoniec vložíme mäso pokrájané na plátky.
3.
Podávame s dusenou ryžou alebo špagetami.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/39273/jelenie-maso-pecene-na-vine/