Jelenie ragú
Jelenie ragú

Foto: boise
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 kg | |
4 PL | |
5 ks | |
8 guličiek | |
6 ks | |
150 g | |
5 ks | |
1 hrsť | |
2 ks malý | |
4 PL | |
3 dcl | |
3-4 ks | |
kúsok | |
6 strúčikov | |
1 ks (na zahustenie) |
Postup:
- 1
Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti opražíme cibuľu, pridáme slaninu a ďalej opekáme do zlatista.
- 2
Pridáme pokrájané mäso a opečieme, prihodíme nové korenie, borievky, bobkový list a necháme podusiť.
- 3
Keď mäso pustí šťavu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, na drobno nakrájaný cesnak, víno, paradajkový pretlak (použila som dve malé konzervy) a šípkový lekvár.
- 4
Keď sa víno vyvarí, podlejeme vriacou vodou a pridáme pokrájanú mrkvu a zeler. Množstvo zeleru nechám na vás, ako komu chutí. Prihodíme tiež za hrsť brusníc a ďalej dusíme.
- 5
Pokiaľ je šťava riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom. Varíme, kým mäso nezmäkne. Podávame napríklad s domácou zemiakovou knedľou (tú som robila prvýkrát v živote, takže je hodne kostrbatá). Ak sa rozhodnete pre takúto úpravu mäsa, prajem dobrú chuť ;)
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/jelenie-ragu/69807-recept.html