Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept
Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept

Foto: kvakac
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.
porcií
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny:
1300 g | |
7 strúčikov | |
200 g | |
150 g | |
250 g (2 ks) čerstvá | |
100 g prerastená | |
200 ml | |
300 ml | |
1 kopcovitá PL | |
Koreniny: | |
6 ks | |
3 ks | |
1 ks ( podľa chuti) | |
4 ks | |
2 cm | |
Ešte: | |
1 ks (nemusí byť) | |
2 PL |
Postup:
- 1
Plece bolo na dva kusy v balíčku. Už pekne očistené. Mäso osolíme.
- 2
Do stredu dáme klobásu (nie je povinná) a mäso previažeme, lepšie sa potom s ním robí.
- 3
Do hrnca s pevným dnom dáme masť zohriať a pridáme na drobno pokrájané hrušky (asi 1 cm) bez šupky. Potom opečieme zo všetkých strán mäso. Mäso vyberieme a dáme do pomalého hrnca, kde sme dali vývar a zapli ho vopred.
- 4
Vo výpeku riadne opečieme cibuľu a slaninu. Postupne pridáme hríby, cesnak, klinčeky a škoricu. Hríby pokrájame a cesnak len očistíme a necháme cele strúčiky. Musíme všetko pridávať, tak aby sa to stále smažilo.
- 5
Napokon pridáme paradajkový pretlak. Necháme ho dobre rozpustiť. Na záver podlejeme vínom. Povaríme asi päť minút.
- 6
A všetko nalejeme do pomalého hrnca, ktorý nastavíme na 6 hodín na Low. Trochu osolíme a necháme na pokoji. Ideme kosiť trávu, alebo na pivo. Treba nejakú činnosť si nájsť, aby sme nevŕtali zbytočne do hrnca. Pred koncom varenia si pripravíme nejakú prílohu k tomu. Ja som urobil zemiakovú kašu s brusnicami. Tie kašu viac doladia k divine.
- 7
Po tej dobe mäso vyberieme pokrájame na plátky a omáčku si ešte povaríme na nami požadovanú hustotu.
- 8
Na taniere si nakladáme podľa seba túto dobrotu. Ja som pridal ešte brusnicový kompót. No čo na zaver - dobre to @Kimlo vymyslel vďaka za nápad.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/muflonie-plece-v-pomalom-hrnci-fotorecept/73402-recept.html