Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept
Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept

Foto: kvakac
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.
porcií
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny:
| 1300 g | |
| 7 strúčikov | |
| 200 g | |
| 150 g | |
| 250 g (2 ks) čerstvá | |
| 100 g prerastená | |
| 200 ml | |
| 300 ml | |
| 1 kopcovitá PL | |
| Koreniny: | |
| 6 ks | |
| 3 ks | |
| 1 ks ( podľa chuti) | |
| 4 ks | |
| 2 cm | |
| Ešte: | |
| 1 ks (nemusí byť) | |
| 2 PL | |
Postup:
- 1
Plece bolo na dva kusy v balíčku. Už pekne očistené. Mäso osolíme.

- 2
Do stredu dáme klobásu (nie je povinná) a mäso previažeme, lepšie sa potom s ním robí.

- 3
Do hrnca s pevným dnom dáme masť zohriať a pridáme na drobno pokrájané hrušky (asi 1 cm) bez šupky. Potom opečieme zo všetkých strán mäso. Mäso vyberieme a dáme do pomalého hrnca, kde sme dali vývar a zapli ho vopred.

- 4
Vo výpeku riadne opečieme cibuľu a slaninu. Postupne pridáme hríby, cesnak, klinčeky a škoricu. Hríby pokrájame a cesnak len očistíme a necháme cele strúčiky. Musíme všetko pridávať, tak aby sa to stále smažilo.

- 5
Napokon pridáme paradajkový pretlak. Necháme ho dobre rozpustiť. Na záver podlejeme vínom. Povaríme asi päť minút.

- 6
A všetko nalejeme do pomalého hrnca, ktorý nastavíme na 6 hodín na Low. Trochu osolíme a necháme na pokoji. Ideme kosiť trávu, alebo na pivo. Treba nejakú činnosť si nájsť, aby sme nevŕtali zbytočne do hrnca. Pred koncom varenia si pripravíme nejakú prílohu k tomu. Ja som urobil zemiakovú kašu s brusnicami. Tie kašu viac doladia k divine.

- 7
Po tej dobe mäso vyberieme pokrájame na plátky a omáčku si ešte povaríme na nami požadovanú hustotu.

- 8
Na taniere si nakladáme podľa seba túto dobrotu. Ja som pridal ešte brusnicový kompót. No čo na zaver - dobre to @Kimlo vymyslel vďaka za nápad.

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/muflonie-plece-v-pomalom-hrnci-fotorecept/73402-recept.html







