Poľovnícky srnčí perkelt fotorecept
Poľovnícky srnčí perkelt fotorecept

Foto: izabella929
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka..s červeným vínom a borievkami...veľmi chutný..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 450 g | |
| 1 ks | |
| 1 strúčik | |
| 1 dl domáce | |
| 2 PL domáce sterilizované | |
| 2 PL | |
| podľa chuti | |
| štipka | |
| štipka mletá | |
| na špic noža drvené | |
| 1 ČL | |
| 1 PL z mangalice | |
| Príloha: | |
| varené | |
Postup:
- 1
Zo srnčieho mäsa som robila na štedrý deň rezne...tie časti, z ktorých sa nepodarilo urobiť rezne, som pokrájala na malé kocky...mäso bolo pred spracovaním naložené v náleve 24.hod.

- 2
na hlbšiu panvicu som dala 1 lyžicu masti, pokrájala som do nej cibuľu aj 1 strúčik cesnaku..opiekla som všetko na masti do svetlohneda..

- 3
vybrala som mäso z nálevu a dala som ho na cibuľkový základ...

- 4
mäso som miešala a dusila, pokiaľ sa celkom všetka tekutina neodparila...zostala na panvici iba masť a mäso...

- 5
pridala som 2 lyžice slivkového lekváru a potiaľ som mäso miešala,pokiaľ sa lekvár úplne vstrebal..

- 6
teraz som mäso osolila, okorenila, pridala som borievky a červenú mletú papriku..

- 7
všetko som pomiešala a podliala vínom...víno som pridávala v malých dávkach a dusila som pod pokrievkou na slabom plameni..

- 8
keď bolo mäso skoro mäkké, pridala som k nemu 2 PL. leča...pomiešala a nechala prejsť varom..

- 9
pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky a uvarila...scedila...hotové mäso som odložila zo sporáka...

- 10
na taniere som uložila varené zemiaky, pridala som perkelt a ozdobila...mojim hosťom veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..

- 11
pre moju milú návštevu som pripravila malé pohostenie..

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/polovnicky-srnci-perkelt-fotorecept/55978-recept.html










