Poľovnícky srnčí perkelt fotorecept
Poľovnícky srnčí perkelt fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka..s červeným vínom a borievkami...veľmi chutný..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
450 g | |
1 ks | |
1 strúčik | |
1 dl domáce | |
2 PL domáce sterilizované | |
2 PL | |
podľa chuti | |
štipka | |
štipka mletá | |
na špic noža drvené | |
1 ČL | |
1 PL z mangalice | |
Príloha: | |
varené |
Postup:
- 1
Zo srnčieho mäsa som robila na štedrý deň rezne...tie časti, z ktorých sa nepodarilo urobiť rezne, som pokrájala na malé kocky...mäso bolo pred spracovaním naložené v náleve 24.hod.
- 2
na hlbšiu panvicu som dala 1 lyžicu masti, pokrájala som do nej cibuľu aj 1 strúčik cesnaku..opiekla som všetko na masti do svetlohneda..
- 3
vybrala som mäso z nálevu a dala som ho na cibuľkový základ...
- 4
mäso som miešala a dusila, pokiaľ sa celkom všetka tekutina neodparila...zostala na panvici iba masť a mäso...
- 5
pridala som 2 lyžice slivkového lekváru a potiaľ som mäso miešala,pokiaľ sa lekvár úplne vstrebal..
- 6
teraz som mäso osolila, okorenila, pridala som borievky a červenú mletú papriku..
- 7
všetko som pomiešala a podliala vínom...víno som pridávala v malých dávkach a dusila som pod pokrievkou na slabom plameni..
- 8
keď bolo mäso skoro mäkké, pridala som k nemu 2 PL. leča...pomiešala a nechala prejsť varom..
- 9
pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky a uvarila...scedila...hotové mäso som odložila zo sporáka...
- 10
na taniere som uložila varené zemiaky, pridala som perkelt a ozdobila...mojim hosťom veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
- 11
pre moju milú návštevu som pripravila malé pohostenie..
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/polovnicky-srnci-perkelt-fotorecept/55978-recept.html