Srnčí perkelt
Srnčí perkelt
Foto: katkaszaboova
... pripravené v tlakovom hrnci.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 kg (alebo iná časť) | |
1 ks | |
2 PL | |
2 PL | |
2 PL | |
1/2 KL | |
2 PL | |
1 dl | |
1 KL | |
1/2 PL (na zahustenie) |
Postup:
1
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na oleji opražíme do sklovita. Mäso nakrájané tiež na kocky pridáme k cibuli, necháme mäsko "vyblednúť" (aby sa póry stiahli a šťava zostala vnútri) pritom párkrát premiešame. Pridáme mletú papriku, premiešame a prilejeme asi 2-3 dl vody. Necháme zovrieť, pridáme kečup, horčicu a ostatné koreniny, tlakový hrniec zatvoríme. Po cca. 35 min. je mäso mäkké, prilejeme víno a prípadne zahustíme perkelt múkou, necháme ešte raz prejsť varom a jedlo je hotové. Podávame s kolienkami alebo knedľou. Dobrú chuť!
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/srnci-perkelt/22503-recept.html