Dusené kuracie mäso s fazuľou fotorecept
Dusené kuracie mäso s fazuľou fotorecept
Foto: mesiar50
Nenáročný recept na prípravu.Zvládne ho hociktorý laik.
porcií
príprava
Suroviny
9 ks (podľa potreby) | |
2 konzervy (podľa vašej potreby) | |
400 g (mix hocijakej zeleniny) | |
80 g | |
cca 150 ml | |
Prísady : | |
(nemusí byť) | |
Postup:
- 1
Vykostené kuracie stehná pokoreníme a mierne posolíme.
- 2
Ďalej mäso z oboch strán prudko posmažíme pokiaľ nechytí zlatohnedú kôru.Netrvá to dlho asi 4-5 minút.Vysmažené mäso dáme zatiaľ bokom a zakryjeme ho pokrievkou.
- 3
Na výpeku z mäsa posmažíme mix posekanej zeleniny.Zmes neustále miešame,lebo sa nám môže skoro pripáliť.
- 4
K posmaženej zelenine potom pridáme paradajkový pretlak a v smažení pokračujeme. Tento proces trvá iba pár minút,len aby sa nám kyseliny z pretlaku uvolnili a pretlak sa nám roztopil.
- 5
Na hotovù zeleninu nalejeme zhruba 1000 ml teplej vody,vložíme do nej posmažené kuracie mäso.K vývaru pridáme koreniny.Zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme 15 minút.
- 6
Po uplynutí 15-tich minút pridáme k pripravujúcemu sa jedlu oplàchnutú fazuľu a dielo povaríme ešte zo 5 minút.Ja som pridal 2 x 465 g fazuľe ,ale vy si recept upravte prosím podľa vášho gusta a možností.Pri konci varenia guláš ochutnáme a keď treba ,,doladíme" ho prísadami,alebo vodou.K dnešnému obedu vám želám dobrú chuť.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/dusene-kuracie-maso-s-fazulou-fotorecept/61057-recept.html