Záhorácka fazuľovica
Záhorácka fazuľovica
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny:
1 ks | |
4 ks | |
2 ks | |
1/4 ks | |
2 ks | |
1 ks (menší) | |
veľká strakatá | |
Domáce rezance: | |
150 g | |
1 ks | |
Postup:
- 1
Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je koleno mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami, do vývaru vložíme fazuľu a varíme asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.
- 2
Po hodine pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia, medzitým môžeme obrať a nakrájať kolienko, takisto klobásky pokrájať na kolieska.
- 3
Domáce rezance: Múku dáme na dosku, urobíme jamku, dáme vajíčko, osolíme, vymiesime cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na hrubšie rezance. Keď je polievka uvarená, vložíme nakrájané mäso a klobásky, necháme zovrieť a dáme variť rezance, asi 5 minút.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/zahoracka-fazulovica/71511-recept.html