Holubacie rizoto fotorecept
Holubacie rizoto fotorecept
Foto: mariaklara
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť sliepku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
1 ks, uvarený ( 1/2 sliepočky ) | |
300 ml | |
1 ks, stredne veľká | |
2 PL, ( masť ) | |
3-4 ks, z polievky | |
1 1/2 KL | |
1/4 KL | |
1/4 KL, alebo solčanka | |
1/4 KL | |
dľa chuti | |
150 g, strúhaný | |
Príloha: | |
Postup:
- 1
Umyjeme ryžu a obvyklým spôsobom uvaríme.
- 2
Z polievky vyberieme holuba a mrkvu. Holuba zbavíme kože.
- 3
Pokrájame na menšie kúsky.
- 4
Na oleji alebo na masti speníme cibuľku.
- 5
Pridáme holuba aj mrkvu, chvíľu na cibuľke pomiešame, dochutíme koreninami, osolíme.
- 6
Spojíme spolu z ryžou, premiešame a podávame.
- 7
Na tanieri posypeme strúhaným syrom, ako prílohu podávame čalamádu. Dobrú chuť!
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/holubacie-rizoto-fotorecept/13851-recept.html