Holubacie rizoto fotorecept
Holubacie rizoto fotorecept

Foto: mariaklara
Je to rýchly a veľmi chutný obed, ak nemáte holuba z nedeľnej polievky, môžete použiť sliepku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 1 ks, uvarený ( 1/2 sliepočky ) | |
| 300 ml | |
| 1 ks, stredne veľká | |
| 2 PL, ( masť ) | |
| 3-4 ks, z polievky | |
| 1 1/2 KL | |
| 1/4 KL | |
| 1/4 KL, alebo solčanka | |
| 1/4 KL | |
| dľa chuti | |
| 150 g, strúhaný | |
| Príloha: | |
Postup:
- 1
Umyjeme ryžu a obvyklým spôsobom uvaríme.

- 2
Z polievky vyberieme holuba a mrkvu. Holuba zbavíme kože.

- 3
Pokrájame na menšie kúsky.

- 4
Na oleji alebo na masti speníme cibuľku.

- 5
Pridáme holuba aj mrkvu, chvíľu na cibuľke pomiešame, dochutíme koreninami, osolíme.

- 6
Spojíme spolu z ryžou, premiešame a podávame.

- 7
Na tanieri posypeme strúhaným syrom, ako prílohu podávame čalamádu. Dobrú chuť!

Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/holubacie-rizoto-fotorecept/13851-recept.html






