Holubie prsia s karfiolom a hubami
Holubie prsia s karfiolom a hubami
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 2. októbra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny:
4 ks | |
1 ks | |
120 g | |
20 g | |
100 g | |
1 zväzok | |
1 PL | |
Postup:
- 1
Holubie prsia umyjeme, osušíme, okoreníme čerstvým mletým korením, borievkami, tymianom, rozmarínom a necháme odstáť. Medzitým očistíme a nakrájame karfiol a šampiňóny. V stolovom mixéri rozmixujeme sušené huby, tým nám vznikne hubový prach.
- 2
Polovicu pripraveného karfiolu povaríme vo vriacej vode približne 5 minút, scedíme, pridáme soľ, kocku masla a rozmixujeme. Druhú polovicu karfiolu orestujeme na kocke masla, olivovom oleji spolu so šampiňónmi. Restujeme, kým karfiol nezíska orieškovú farbu. Dochutíme soľou, čerstvo mletým korením, muškátovým orieškom a tymianom.
- 3
Na rozpálenú panvicu prilejeme olivový olej. Holubie prsia spolu s na polovicu rozkrájanými reďkovkami opekáme približne 2 minúty z každej strany. Reďkovky potrieme medom, pridáme zvyšok masla a necháme odpočinúť. Na záver obalíme prsia v hubovom prachu, rozkrojíme každé na 3 časti. Na tanier uložíme restovaný karfiol s hubami, pridáme reďkovky a medailóniky z holuba.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/holubie-prsia-s-karfiolom-a-hubami/78145-recept.html