Pečený holub fotorecept
Pečený holub fotorecept

Foto: mariaklara
Toto som v nedeľu robila môjmu manželovi na obed, ja som mala zelerové hranolky, lebo držím28 dňovú detox. kúru dľa A. Mačingovej, a verte, že som odolala.
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny:
| 2 ks | |
| 1 ks | |
| 3 - 4 krajce | |
| 1 ks | |
| 1 ks | |
| 1 - 2 PL |
Postup:
- 1
Keďže holúbky boli dobre kŕmené a mali sadielko - tuk, tak som ho použila pod cibuľku namiesto oleja.

- 2
Potom som pridala nakrájanú cibuľku a chvíľku som ju osmažila.

- 3
Na cibuľku som pridala pokrájanú pečienku, srdiečko a puchor z holuba, zvyknem pridať ešte aj pečienku zo zajaca. ( Ak chcete, môžete pečienku zomlieť alebo naškrabať nožíkom ).

- 4
Chvíľku som to podusila a prichutila bielym korením, solčankou, na koniec majoránkou a pažítkou.

- 5
Namočený a potom vyžmýkaný chlieb som spolu zmiešala s podusenou cibuľkou a ostatnými surovinami. Pridala som vajce.

- 6
Rukou som to premiešala...

- 7
... a plnila do pripravených holubov.

- 8
Pekne som ich vyplnila plnkou,

- 9
preložila som ich na pripravený pekáč, pod nich som dala ešte asi dve PL masti a šupla som ich do rúry piecť.

- 10
Piekli sa prikryté, aby neobschli....

- 11
...po 40 min. pečenia som ich veľmi opatrne otočila a dopiekla ešte asi 30 min.

- 12
Krásne do ružova a do chrumkava upečené holúbky som podávala so zemiakmi na cibuľke, u nás tomu hovoríme - krumplišterc. Ako obloha sa môže podávať čerstvá uhorka, paradajka alebo šalát. Dobrú chuť!!!

Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/peceny-holub-fotorecept/40320-recept.html











