Plnené pečené holuby fotorecept
Plnené pečené holuby fotorecept
Foto: marcel83
príprava
na 180 °C
Suroviny:
3 ks | |
1 ks | |
1 stredná | |
1 dcl | |
2 ks | |
1 strúčik |
Postup:
- 1
Sádlo z holubov si nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.
- 2
Cibuľu si nakrájame na drobno a opečieme do sklovita na vyškarenej masti.
- 3
Nakrájame si na drobno vnútornosti (srdiečka, žalúdky a pečienky). Prihodíme k cibuli a orestujeme.
- 4
Vychladnuté vnútornosti presypeme do misky. Nakrájame si pečivo na drobné kocky a nasucho opražíme.
- 5
Opražené pečivo presypeme do misky, polejeme troškou mlieka a prehodíme, aby sa ho jemne pečivo napilo.
- 6
Opečené kocky prisypeme k vnútornostiam, pridáme žĺtky, nasekanú pertžlenovú vňať a nadrobno nasekaný cesnak. Z bielkov si vyšľaháme hustú penu.
- 7
Pridáme vyšľahané bielka a zľahka spolu premiešame. Naplníme holubov a naukladáme na pekáč. Pokoreníme a posolíme.
- 8
Piekol som na 180°C asi hodinu. Niekoľko krát som holubov otočil. Potom som stiahol teplotu na 130°C a odokryté dopekal ešte 30 minút. Dĺžka prípravy veľmi závisí na veku holubov. Najlepšie je vyskúšať vidličkou mäso, či sa ľahko oddeľuje od kosti.
Zdroj:
https://varecha.pravda.sk/recepty/plnene-pecene-holuby-fotorecept/56200-recept.html