Bravčová kotleta na fazuľovom ragú
Bravčová kotleta na fazuľovom ragú
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. januára 2014

Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
| 500 g | |
| 100 ml | |
| 10 lístkov | |
| 30 g | |
| 2 PL | |
| Fazuľové ragú: | |
| 400 g | |
| 100 g žltá a červená | |
| 50 g | |
| 1 strúčik | |
| 20 ml | |
| 15 g | |
| 2 PL | |
| 30 g | |
Postup:
- 1
Bravčové karé nasekáme na jednotlivé kotlety. V miske rozmiešame horčicu s olivovým olejom a pridáme šalviu. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán marinádou a necháme chvíľu odležať. Na panvici ho potom opekáme z každej strany 3–4 minúty.
- 2
Pridáme maslo a polievame jednotlivé kotlety. Necháme odležať a servírujeme.
- 3
Fazuľové ragú: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na malé kocky nakrájané papriky. Potom pridáme scedenú fazuľu, vínny ocot, osolíme a okoreníme. Nakoniec zahustíme maslom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-kotleta-na-fazulovom-ragu/47534-recept.html