Bravčová panenka so slivkou a šípkovou omáčkou
18. 12. 2022
Bravčová panenka so slivkou a šípkovou omáčkou

Zdroj: gurmanka
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
800 g
bravčová panenka
150 g
sušené slivky
100 g
šípkový lekvár
200 ml
biele víno
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
vývar
trochu
olej
Postup:
1.
Deň vopred slivky umyjeme a zalejeme bielym vínom. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme a urobíme do nej dierku na slivky. Natlačíme do nej napučané slivky.
2.
V panvici na troške oleja panenku opečieme zo všetkých strán. Potom ju preložíme do pekáča, prelejeme výpekom a dáme piecť na 15 minút.
3.
V panvici rozpustíme šípkový lekvár, ktorý zalejeme troškou zeleninového vývaru, dochutíme soľou a korením. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so šípkovou omáčkou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/37660/bravcova-panenka-so-slivkou-a-sipkovou-omackou/