Dochádzajú vám nápady čo máte medzi sviatkami uvariť? Šťavnaté karé plnené klobásou vám bude zaručene chutiť.
Bravčové karé plnené klobásou
26. 1. 2023
Bravčové karé plnené klobásou
Bravčové karé plnené klobásou
Porcie
4
porcieČas prípravy
14
minútČas varenia
40
minútIngrediencie:
-
1 kg krátkeho karé
-
1 nožičku klobásy
-
2 cibule
-
1 dl oleja
-
soľ
-
celú rascu
POSTUP:
- Vykostené krátke karé umyjeme, osušíme, dlhým rovným nožom prepichneme po dĺžke a v strede mäsa opatrne urobíme zárez široký 3 až 4 centimetre tak, aby sme neporušili okraje.
- Do tohto zárezu vsunieme klobásu.
- Karé posolíme, dáme na pekáč, vrch posypeme celou rascou, podlejeme trochou oleja, obložíme olúpanou cibuľou pokrájanou na štvrtky a v horúcej rúre upečieme dozlatista.
- Podávame s dusenou červenou kapustou a varenými zemiakmi ochutenými opraženou cibuľou.
Zdroj: https://www.zenskyweb.sk/bravcove-kare-plnene-klobasou/