Bravčové karé so šípkovou omáčkou
23. 1. 2023
Bravčové karé so šípkovou omáčkou

Zdroj: amag2
6
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
bravčové karé
40 g
masť
1 ks
cibuľa
soľ
2 ks
nové korenie
4 ks
čierne korenie
1 ks
bobkový list
mäsový vývar
šípková omáčka
30 g
masť
40 g
hladká múka
100 g
šípky
1 PL
cukor
citrónová šťava
Postup:
1.
Pripravené karé bez kosti v celku prudko opečieme na horúcej masti z každej strany a osolíme. Potom pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali na kolieska, bobkový list, 2 zrnká nového korenia a 4 zrnká čierneho korenia. Mäso podlejeme vývarom a dáme upiecť. Niekoľko minút pred dopečením mäso odkryjeme a necháme dopiecť. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame so šípkovou omáčkou.
2.
Múku opražíme na masti, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do vývaru pridáme rozvarené a prepasírované šípky, cukor, soľ a dochutíme aj citrónovou šťavou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/2185/bravcove-kare-so-sipkovou-omackou/