Bravčové kotlety-panenka v horčicovej omáčke
10. 11. 2022
Bravčové kotlety-panenka v horčicovej omáčke

Zdroj: gurmanka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
6 ks
bravčová kotleta alebo panenka
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
200 ml
sladká smotana alebo troska vody
3 PL
horčica
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, okrajové blany narežeme, mierne naklepeme a opekáme na rozohriatom oleji z oboch strán 7 minút alebo podusíme vo vode ak nechcete vyprážané. Potom osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou alebo vodou ak nemôžete smotanu, v ktorej sme rozšľahali horčicu. Prikryjeme a pri miernej teplote varíme 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou. TIP: Do omáčky môžeme pridať aj olivy.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/14210/bravcove-kotlety-v-horcicovej-omacke/
upravené: vape