Bravčový bôčik na rozmaríne
Bravčový bôčik na rozmaríne

- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
Suroviny:
- 2 kg bravčového bôčiku
- 2 pomaranče
- 3 vetvičky rozmarínu
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice horčice
- 4 druhy korenia
- mleté klinčeky
- 2 lyžice medu
Postup prípravy:
1. Krok
Mäso umyte a osušte.prešpikujte ho rozmarínom, osoľte poriadne ..Okoreňte mletým čiernym korením.
2. Krok
V miske si zmiešajte med, mleté klinčeky horčicu pridajte zmes so 4 korenín a zalejte pomarančovou šťavou.
3. Krok
Mäso vložte do zapekacej misy a podlejte marinádou.
4. Krok
Pečieme 1,5 až 2 hodiny pri 180 °C najskôr prikryté alobalom, a potom 30 minút odokrité...Občas prelejte šťavou ..
5. Krok
Pred podávaním nakrájame na plátky..
6. Krok
Ako príloha sú vhodné varené alebo pečené zemiačiky..
Zdroj: https://mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/bravcovy-bocik-na-rozmarine/