Bravčový tokáň na víne
Bravčový tokáň

Foto: ferno
porcie
Suroviny:
| 600 g | |
| 100 g | |
| 1 ks | |
| 1 ks | |
| 150 g | |
| 2-3 ks | |
| 500 ml | |
| 1 PL | |
| 1 PL | |
| 1 ks | |
| 100 ml | |
| 1 PL |
Postup:
- 1
Na masti osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú slaninu a po chvíli aj nasekaný cesnak a na kocky nakrájané mäso. Osolíme a okoreníme.
- 2
Keď sa mäso zatiahne, pridáme mletú červenú papriku a nakrájané šampiňóny. Premiešame a podusíme.
- 3
Pridáme rajčinový pretlak, vývar a červené víno. Dodusíme domäkka.
- 4
Pred koncom pridáme nastrúhané uhorky a nakrájanú papriku. A dochutíme.

- 5
Ako prílohu som použil tarhoňu.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcovy-tokan/82523-recept.html
