FOTORECEPT: Esterházyho roštenka
18. 11. 2022
FOTORECEPT: Esterházyho roštenka

Zdroj: eruska25
4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
600 g
hovädzia roštenka
1 ks
cibuľa
100 g
mrkva
70 g
petržlen
70 g
zeler
100 ml
biele víno
200 ml
kyslá smotana
1 ks
bobkový list
dijonská horčica
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1.
Plátky roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme.

Zdroj: eruska25
2.
Cibuľu a zeleninu nakrájame na kocky.

Zdroj: eruska25
3.
Mäso opečieme v rozpálenej bravčovej masti.

Zdroj: eruska25

Zdroj: eruska25
4.
Vo výpeku upražíme cibuľu a zeleninu.

Zdroj: eruska25
5.
Podlejeme bielym vínom a troškou vody, pridáme bobkový list, soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru.

Zdroj: eruska25
6.
Plátky roštenky vložíme do zeleninovej omáčky, panvicu prikryjeme a mäso udusíme do mäkka.

Zdroj: eruska25
7.
Potom mäso znovu vyberieme a k omáčke primiešame smotanu, horčicu, ochutíme troškou cukru a citrónovou šťavou.

Zdroj: eruska25
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/40386/fotorecept-esterhazyho-rostenka/