Mäso pokrájame na väčšie kocky.
Hovädzí guláš s čiernym pivom
Hovädzí guláš s čiernym pivom
Výborný guláš ako z českej reštaurácie.
Ingrediencie:
-
1 kghovädzia nožina
-
4 PLbravčová masť
-
3 kscibuľa
-
1 konzervaparadajkový pretlak (malá)
-
0.5 litračierne pivo
-
0.5 litrahovädzí vývar
-
podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, majorán, cesnak
Postup:
-
1
-
2
V hrnci rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľu, ktorú posolíme a necháme poriadne orestovať do mäkka. Potom pridáme korenie, rascu a cibuľku restujeme ďalej.
-
3
Keď cibuľa začne zľahka hnednúť pridáme mäso, ktoré za občasného miešania necháme zatiahnuť.
-
4
Do hrnca potom pridáme paradajkový pretlak, sladkú papriku a všetko spolu krátko opekáme a nakoniec zalejeme čiernym pivom.
-
5
Hrniec zakryjeme pokrievkou, plameň stiahneme na minimum a spolu dusíme zhruba 2 až 2,5 hodiny, pričom sem-tam prilievame vývar.
-
6
Guláš tesne pred koncom varenia dochutíme sušeným majoránom a pretlačeným cesnakom (1 až 2 strúčiky).
-
7
Podávame s domácou knedľou.
Zdroj: https://recepty.aktuality.sk/recept/9043/hovadzi-gulas-s-ciernym-pivom/