Hovädzí guláš s tmavým pivom
Hovädzí guláš s tmavým pivom
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
100 g | |
250 g | |
250 ml | |
160 g | |
20 g | |
20 g |
Postup:
- 1
Hovädzie mäso nakrájame na rovnomerné kocky. Na časti rozpáleného tuku do tmava urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a za priebežného miešania restujeme, kým nevznikne vydusená šťava z mäsa s tukom.
- 2
Potom mäso zaprášime mletou paprikou, krátko opražíme, zalejeme pivom, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Počas dusenia podlievame vodou alebo hovädzím vývarom.
- 3
Ku koncu dusenia, keď je mäso skoro mäkké, pridáme paradajkový pretlak. Ďalej pridáme slivkový lekvár, podlejeme vodou a spoločne dodusíme. Ak treba, tak zahustíme múkou.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/hovadzi-gulas-s-tmavym-pivom/9795-recept.html