Hovädzí tokáň na víne s tarhoňou
18. 1. 2023
Tokáň s tarhoňou

Zdroj: Wighy
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
Ingrediencie:
tarhoňa
2 ks
cibuľa
750 g
hovädzie zadné
2 PL
bravčová masť
2 ks
paradajka
mleté čierne korenie
250 ml
biele víno
voda
soľ
Postup:
1.
Na rozpustenej bravčovej masti orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu. Hovädzie mäso pokrájame na prúžky a pridáme k cibuli. Necháme opiecť do hneda. Potom ho osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
2.
Pridáme ošúpané a na malé kocky pokrájané paradajky. Restujeme spolu s mäsom za občasného podliatia malým množstvom vody, do zmäknutia mäsa. Keď je mäso polomäkké, podlievame vínom a dodusíme. Podávame s tarhoňou.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/12312/tokan-s-tarhonou/