Hovädzie soté s brusnicami
22. 10. 2022
Hovädzie soté s brusnicami
- 80 min.
- porcie: 0
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
500 ghovädzej roštenky
-
1 lyžicasladkej mletej červenej papriky
-
2 lyžiceoleja
-
1 ksväčšiu cibuľu
-
200 ks– 250 ml mäsového vývaru
-
100 mlčerveného vína
-
1 ksčervenú papriku
-
50 gbrusníc (čerstvé alebo mrazené)
-
1 lyžicačerstvej alebo sušenej šalvie
-
1 kssoľ
-
1 ksmleté čierne korenie
-
1 ksčerstvú šalviu na ozdobenie
Postup:
1. krok
Hovädzie mäso pokrájame na kúsky, mierne posolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, pokvapkáme asi polovicou lyžice oleja, premiešame a necháme 15 minút odstáť na chladnom mieste.
2. krok
Na zvyšnom oleji speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme odležané kúsky mäsa a spolu 5 minút opekáme. Podlejme trochou vývaru, červeným vínom a pridáme očistenú, na menšie kúsky nakrájanú červenú papriku.
3. krok
Pod pokrievkou dusíme domäkka si 40 minút. Priebežne podľa potreby prilievame vývar. Krátko pred dokončením pridáme k mäsu brusnice, posypeme šalviou a po 5 až 10 minútach odstavíme. Podávame s cestovinami ozdobené lístkami čerstvej šalvie.