Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami
11. 1. 2023

Na pive pečená krkovička s cesnakom a bylinkami
Krkovička je mäso bohatšie na tuky, preto ju rada pečiem, zostane mäkučká a šťavnatá. Zvyčajne robíme s knedľou a kapustou. Naposledy som skúsila niečo iné a chutilo :)
Suroviny:
1 kg (bez kosti)
bravčová krkovička
4 hlavičky
cesnak
4 ks
cibuľa
čerstvá
šalvia
čerstvý
rozmarín
na podlievanie
pivo
soľ
korenice
rasca
Postup receptu:
-
Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.
-
Každý kúsok osolíme, okoreníme a uložíme do pekáča.
-
Hlavy cesnaku prekrojíme naprieč strukov na polovicu a rozložíme neošúpané medzi mäso.
-
Posypeme rascou, rozložíme cibuľu nakrájanú na koliečka, vetvičky rozmarínu. Pokvapkáme jemne olejom, podlejeme pivom.
-
Zakryté pečieme pri teplote 190 °C približne 1 hodinu.
-
20 minút pred dopečením odokryjeme a pečieme odkryté. Pridáme aj šalviu - tá by dlhým a prudkým pečením zhorkla. Podávame so zemiakmi a uhorkovým šalátom.


Zdroj: https://najrecept.sk/2015/09/na-pive-pecena-krkovicka-s-cesnakom-a-bylinkami/