Zakáľačková kapusta/Zabíjačková kapusta
11. 11. 2022
Zakáľačková kapusta

Zdroj: kuchtik1
stredná
náročnosť
Ingrediencie:
3 PL
olej
1 ks
cibuľa
2 ČL
mletá červená paprika
500 g
bravčové pliecko
2 ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 kg
kyslá kapusta
2 PL
paradajkový pretlak
Postup:
1.
V hrnci na rozohriatom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, pomiešame a zalejeme vlažnou vodou.
2.
Bravčové pliecko pokrájame na kocky, vložíme do hrnca k cibuľovému základu a pridáme soľ a korenie. Zakryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka.
3.
Potom pridáme kyslú kapustu a dusíme, kým mäso úplne nezmäkne.
4.
Primiešame pretlak, necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo tmavým chlebom.
Zdroj: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/38291/zakalackova-kapusta/