Pečená prepelička s bylinkami
Pečená prepelička s bylinkami
Foto: celero
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny:
4 ks | |
3-4 PL | |
1 zväzok | |
1 hlavička | |
8 pásikov | |
1 zväzok | |
8 plátkov | |
1 ks | |
4 ks | |
1 ks |
Postup:
- 1
Prepeličky potrieť olejom, osoliť, okoreniť a vypchať vetvičkami tymiánu, strúčikmi cesnaku a pásikom citrónovej kôry.
- 2
Poukladať pásik citrónovej kôry okolo prepeličích pŕs, prekryť šalviovými listami a nakoniec zakryť plátkom pancetty (sušený bravčový bok), môže sa použiť aj obyčajná slaninka. Toto zaistiť na každej prepeličke kúskom šnúrky.
-
Vložiť do pekáča, pridať ostatné strúčiky cesnaku, polovice citróna, plátky pancetty a bylinky, podlejte vodou alebo vínom a pečte približne 45 minút.
- 4
Na ďalší pekáč poukladať očistenú a na štvrtiny pokrájanú mrkvu a očistený a na štvrtiny pokrájaný pór. Pokvapkať olejom, osoliť, podliať vínom alebo vodou, prikryť alobalom a piecť v rozohriatej rúre.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-prepelicka-s-bylinkami/4111-recept.html