Famózne kuracie prsia plnené kozím syrom a bylinkami
28. 10. 2022
Famózne kuracie prsia plnené kozím syrom a bylinkami

Všetci vieme, že kuracie prsia sú bohatým zdrojom bielkovín, ktoré sú ľahko a dobre využiteľné. A pre svoj nízky podiel tuku sú obľúbené hlavne pri chudnutí. Kuracie prsia však nemusíme konzumovať len na prírodno. Priprav si ich napríklad s kozím syrom a bylinkami. Bylinky jedlo krásne prevoňajú a dodajú mu šmrnc. Zelerové hranolky zase nahradia klasickú prílohu a výživne plnohodnotné jedlo je behom chvíľky na svete!
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
Ako budeme postupovať?
1. Kuracie prsia umyjeme, v najširšom mieste rozkrojíme a jemne naklepeme.
2. V miske si zmiešame kozí syr, čerstvé bylinky, cesnak a na drobno nakrájané sušené paradajky. Dochutíme soľou.
3. Takto pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Preložíme a špáradlami zabezpečíme, aby nám pri pečení syr nevytekal.
4. Na panvici si rozohrejeme olej a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán.
5. Opečené kuracie prsia preložíme na alobal a pevne zabalíme. Každý kus zabalíme zvlášť. Vložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
6. Zeler si ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. Poukladáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 200 stupňoch do hneda.
7. Keď máme mäso a hranolky hotové, dozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónom a môžeme podávať.
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 ks kuracích pŕs (cca 400 g)
- 100 g mäkkého kozieho syra (žervé)
- 6 sušených paradajok
- čerstvé bylinky (oregano, tymian)
- 2 ks cesnaku
- soľ
- ½ väčšieho zeleru
- olivový olej
- petržlenovú vňať a citrón na ozdobenie
Ako budeme postupovať?
1. Kuracie prsia umyjeme, v najširšom mieste rozkrojíme a jemne naklepeme.
2. V miske si zmiešame kozí syr, čerstvé bylinky, cesnak a na drobno nakrájané sušené paradajky. Dochutíme soľou.
3. Takto pripravenú zmes natrieme na kuracie prsia. Preložíme a špáradlami zabezpečíme, aby nám pri pečení syr nevytekal.
4. Na panvici si rozohrejeme olej a kuracie prsia prudko opečieme z oboch strán.
5. Opečené kuracie prsia preložíme na alobal a pevne zabalíme. Každý kus zabalíme zvlášť. Vložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre cca 25 minút pri teplote 200 stupňov.
6. Zeler si ošúpeme a nakrájame na tenké hranolky. Poukladáme na plech alebo do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 200 stupňoch do hneda.
7. Keď máme mäso a hranolky hotové, dozdobíme petržlenovou vňaťou a citrónom a môžeme podávať.




Dobrú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie:
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
2 295 kj 546 kcal |
19 g | 15 g | 69 g |
Zdroj: https://fitshaker.sk/famozne-kuracie-prsia-plnene-kozim-syrom-bylinkami