Husacie stehienko s ríbezľovou omáčkou
Husacie stehienko s ríbezľovou omáčkou
Chrumkavé stehno preliate aromatickou tmavou omáčkou.
Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie:
-
2 kshusacie stehno
-
300 gčierne ríbezle
-
5 PLcukor
-
1 dlvoda
-
1 dlčervené víno
-
0.5 KLmletá škorica
-
soľ, mleté čierne korenie
Postup:
-
1
Rúru rozohrejme na 160 °C.
-
2
Stehná umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Kožu poprepichujeme špáradlom, aby sa pri pečení uvoľnil tuk. Posolíme a okoreníme z oboch strán. Pečieme bez pridania tuku zhruba 90 minút.
-
3
Medzitým si pripravíme omáčku: vodu, cukor, škorice a ríbezle privedieme k varu. Znížime plameň a varíme, kým ríbezle nezačnú praskať. Nakoniec prilejeme červené víno a povaríme ešte zhruba 3 minútky.
-
4
Horúce stehná prelejeme omáčkou a podávame s chrumkavým listovým šalátom.