JÁGERSKÉ KURČA
20. 10. 2022
JÁGERSKÉ KURČA
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 2 kurence
- 50 g tuku (masla)
- 150 ml oleja
- 250 g húb
- 250 g rajčiakov
- 1 veľká cibuľa
- 1 hlávka cesnaku
- za varešku (asi 60 g) masla
- trochu hladkej múky
- 200 ml bieleho vína
- soľ, mleté čierne korenie
- trocha vínovice (nemusí byť)
- viazanička petržlenovej vňate a estragónu
POSTUP:
- Kurence rozštvrťte, osoľte a v panvici s rozpáleným olejom a maslom zo všetkých strán dobre opečte.
- Opečené kúsky mäsa preložte do rajnice, hojne poprášte múkou, premiešajte a na niekoľko minút vložte do horúcej rúry, aby múka sčervenala.
- Na tuku, ktorý v panvici zvýšil, opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte na plátky pokrájané huby, olúpané rajčiaky, podrvený cesnak, premiešajte, osoľte, okoreňte a chvíľu poduste.
- Obsah panvice rozrieďte bielym vínom, zalejte ním kuracinu v rajnici, posypte posekaným petržlenom a estragónom, prikryte a štvrťhodinu duste. Odstavte z ohňa, rozpustite v šťave za varešku masla, prichuťte poldeci vínovice a kuracinu podávajte s tarhoňou.
Zdroj: https://dobrejedlo.pluska.sk/recepty/jedalnom-listku-presporskej-kuchyne/5