Kačacie prsia na brusniciach
Kačacie prsia na brusniciach

Foto: nanacel
hoci sme zvyknutí piecť kačku celú, tentokrát sme sa rozhodli pre sladký kačací recept...pripomína nám menu nášho prvého výročia v jednej reštaurácii
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny:
600 g | |
2 dcl | |
Postup:
- 1
Na kačacie prsia si narežieme mriežku z oboch strán, osolíme, okoreníme. Potom ich opečieme na pancici s olejom na každej strane asi 12 minút. Zvrchu musia byť dochrumkava a vnútri také ružovkasté.
- 2
Vo výpeku si speníme najemno nasekanú cibuľu, pridáme pol pohára brusníc, víno a trocha brusnicovej omáčky od Vitany. Povaríme, kým sa všetko pekne zcelí. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Prsíčka si nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou....my sme podávali s opekanými zemiačikmi.
Zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsicka-na-brusniciach/25213-recept.html